Vreau sa ajung in clasa a IX-a

Program de prevenire a abandonului scolar

banner1

Impreuna cu World Vision: pentru prevenirea abandonului scolar la nivel de gimnaziu, de catre copiii fara posibilitati materiale.

In România, 1 din 2 copii din mediul rural nu îsi pot continua studiile peste ciclul gimnazial, cei mai multi din cauza lipsurilor materiale. Copiii selectati în cadrul acestui proiect provin din judetele Cluj, Iasi, Dolj, Ialomita si Vâlcea. Ei au rezultate bune la învatatura si îsi doresc sa îsi continue studiile dupa terminarea clasei a VIII-a, însa familiile lor nu au resursele financiare pentru a acoperi toate costurile pe care le presupune educatia liceala.

Proiectul a pornit ca o replica la o actiune de responsabilitate corporatista (CSR) desfasurat de Dr. Reddy’s in India, incercand prin mijloace locale sa-i sprijinim pe copiii dornici sa-si continue studiile dincolo de gimnaziu. Ne-am gandit ca astfel le vom oferi le sansa de a-si urma visul, usor de curmat in conditii de saracie si lipsuri ce caracterizeaza, din nefericire, in continuare multe zone rurale din Romania.

Concret, angajatii doneaza in fiecare luna o suma modica, ce este dublata de companie si care se adauga investitiilor celor de la World Vision, rezultand un fond din care sunt sprijiniti copii fara mijloace materiale sa continue studiul la liceu.

3.0.3