Sete de aer

A respira este o nevoie innascuta, care apare odata cu primele batai ale inimii.

banner1

Plecand de la una din promisiunile pe care compania Dr. Reddy’s le face pe plan international partenerilor sai – de a solutiona nevoile nesatisfactute ale pacientilor – ne-am dorit sa venim in sprijinul acestora si in Romania.

Stim ca o categorie aparte o reprezinta pacientii cu boli respiratorii. De ce? Pentru ca respiratia este primul semn de viata care se inregistreaza la nastere. A respira este o nevoie innascuta, care apare odata cu primele batai ale inimii.

Mai stim ca a respira bine este in stransa legatura cu o buna dezvoltare psihosomatica.

Si mai stim ca una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care ne confruntam la nivel global este astmul bronsic. In Romania se estimeaza ca intre 4 si 6% din populatia tarii sufera de aceasta afectiune.

Pe ei am ales sa-i ajutam, caci stim care este cel mai frecvent simptom pe care il resimt: setea de aer.

Pacientul diagnosticat cu astm bronsic are nevoie de o echipa complexa de diagnosticare si urmarire care sa-l ajute. Medicul de familie trebuie sa ajute la continuarea tratamentului recomandat de specialist si sa-l trimita pe acesta la reevaluari succesive.

In marile aglomerari urbane exista posibilitatea diagnosticarii si urmaririi acestei afectiuni prin consulturi si teste de specialitate. In mediul rural, insa, acest lant al suportului medical nu functioneaza intotdeauna.

Iata care a fost planul nostru pentru a compensa aceasta lipsa: am cooptat alaturi de noi medici specialisti cu competenta in diagnosticarea acesti patologii impreuna cu care am stabilit legaturile necesare cu medicul de familie. Incepand din 2013 am dezvoltat campania “Sete de aer”. Media persoanelor care au beneficiat de testarea functiei respiratorii este de aproximativ 2000 anual, la nivel national.

Proiectul nostru „Sete de aer” continua, caci „Sanatatea nu poate sa astepte” – GOOD HEALTH CAN’T WAIT!.

3.0.3