Retete fara frustrari pentru persoanele cu guta

Unul dintre proiectele de suflet ale companiei Dr. Reddy’s este cartea “Retete fara frustrari pentru persoanele cu guta”.

banner1

Acest proiect educational a avut un traseu care a implicat multa munca si pasiune. Totul a plecat de la ideea de a oferi persoanelor cu guta o abordare dintr-o perspectiva optimista si pozitiva a dietei specifice, alternative culinare savuroase si sanatoase, care, totodata, sa respecte cantitatea optima de purine si sa sustina astfel succesul tratamentului medicamentos.

Pentru materializarea lui, am apelat la una dintre persoanele cu autoritate in domeniul atat de vast al gastronomiei: Chef Sorin Bontea, unul dintre cei trei jurati de la “Chefi la cutite”.

banner1

Sesiuni foto si video, degustari ale retetelor, cantarirea fiecarui aliment, aproape microscopic, pentru a fi siguri ca persoanele cu guta vor avea parte de cele mai bune recomandari gastronomice, realizarea cartii in sine, cu editarea, prelucrarea si aranjarea in pagina a fiecareia dintre cele peste 30 de retete, fiecare etapa a dus, in final, la materializarea cartii “Retete fara frustrari pentru persoanele cu guta”.

Cartea va fi disponibila prin intermediul medicilor reumatologi din intreaga tara, la o data ce se va anunta ulterior.

banner1

In loc de concluzie, il lasam pe Chef Sorin Bontea sa ne vorbeasca despre experienta si provocarile acestui proiect:

“A fost munca de documentare, un efort sustinut de a invata cat mai multe lucruri si zile intregi de gandit combinatii si amestecuri de gusturi. E unul din cele mai frumoase proiecte din care am facut parte si ma bucur ca prin prisma meseriei mele pot veni in ajutorul unor oameni. Sper ca aceasta carte sa ii inspire si sa se bucure de retetele gandite special pentru ei.

banner1

Pentru o persoana diagnosticata cu guta exista o limita maxima de purine ce pot fi consumate in fiecare zi pentru a tine afectiunea sub control. In momentul in care vezi lista cu alimentele permise, iti dai seama ca pentru un om care sufera de guta este o reala provocare sa isi pregateasca de mancare, mai ales ca vorbim de un regim permanent, nu doar de o perioada. Pornind de la aceste informatii, retetele pe care le-am conceput au doua caracteristici: respecta cifrele indicate de medici si sunt savuroase pentru cei ce urmeaza sa le consume. Nu a fost usor, am calculat zile intregi, dar sunt multumit de rezultat si fericit ca mi-am folosit cunostintele pentru a ajuta oamenii.”

banner1

Cartea nu inlocuieste consultul medical de specialitate si informatiile nu sunt menite sa serveasca la stabilirea unui diagnostic sau a unui tratament. Medicul este singurul in masura sa va evalueze starea de sanatate, sa puna diagnosticul si sa prescrie tratamentul corespunzator.

3.0.3