EN

Xamara - prelungeste linia vietii

Xamara - prelungeste linia vietii

Evenimentul de lansare - Xamara (atorvastatina), din data de 7 iulie, reprezinta un important pas in intregirea portofoliului de cardiologie al companiei Dr.Reddy’s si in in acelasi timp in lupta impotriva afectiunilor cardiovasculare.
Evenimentul a beneficiat de prezenta unor speakeri importanti: Prof Dr.Tiberiu Nanea- medic primar cardiologie, Dr.Armand Frasineanu- medic primar neurolog, Dr.Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Ateroscleroza provoaca in prezent, in Romania, un deces la aproximativ 10 minute. Aceasta afectiune este cauza a 52% din decesele de pe glob.

Dr.Reddy’s a lansat pe piata romaneasca Xamara – atorvastatina recomandata pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare majore atat la pacientii cu risc cardiovascular inalt precum si la pacientii cu evenimente cardiovasculare acute (infarct miocardic acut, angina pectorala instabila)  de asemenea recomandata si ca adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL–colesterolului si trigliceridelor. Pe langa efectul benefic in managementul dislipidemiei, rolul statinelor este si acela de a stabiliza placile de aterom.

Atorvastatina este cea mai studiata statina la nivel mondial, fiind subiectul a peste 400 de studii clinice si peste 40000 de pacienti inclusi in aceste studii clinice. Rezultatele clinice ale terapiei cu statine au fost demonstrate in ample trialuri de preventie primara si secundara.
Xamara (atorvastatina) este un produs generic bazat pe o molecula cu o buna tolerabilitate, care nu necesita ajustarea dozelor la pacientii cu afectare renala, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventa a bolii cronice de rinichi, reprezinta in acelasi timp un factor major de risc cardiovascular. 

Produsul Xamara (atorvastatina) este disponibil in farmacii in concentratii de 10 mg, 20 mg si 40 mg si 80 mg, oferind doza optima pentru fiecare categorie de pacient  si se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.

Xamara - prelungeste linia vietii prin preventie.

Global Meeting-Cheile Gradistei Global Meeting-Cheile Gradistei

In perioada 31 august-2 septembrie a avut loc Global Meeting-ul  ce marcheaza sfarsitul primei jumatati a anului fiscal la Dr. Reddy’s...

Diploma de participare Dr. Reddy’s Diploma de participare Dr. Reddy’s

Dr. Reddy’s a primit din partea ViitorPlus diploma de participare la lansarea primei paduri din Romania ce a fost plantata si adusa la...

Romania-Arca lui Noe Romania-Arca lui Noe

In cadrul Global Meetingului desfasurat in perioada 31 august-2 septembrie in statiunea Moeciu-Cheile Gradistei, in spiritului traditiei Dr....